PSV-target kwijnt weg op reservebank in Duitsland: 'Ik ben jong, ik wil spelen'

PSV-target kwijnt weg op reservebank in Duitsland: 'Ik ben jong, ik wil spelen'

13-10-2023 15:25 Laatste update: 15:52
45

Een van de transfertargets van PSV, Aster Vranckx, kwijnt bij Wolfsburg weg op de reservebank. Na zeven speelronden in de Bundesliga heeft de middenvelder nog maar tachtig minuten gemaakt. 

"Ik had positieve gesprekken met PSV en Fiorentina", blikt de 21-jarige Belg terug in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Dat waren ploegen waar ik had gepast. Ik wilde vertrekken, op zoek naar speelminuten en vertrouwen."

Vranckx was afgelopen zomer in beeld als opvolger van Ibrahim Sangaré, maar tot een overeenkomst tussen Wolfsburg en PSV kwam het niet. De Bundesliga-club weigerde daarnaast ook een bod van vijftien miljoen euro van Fiorentina en vertelde Vranckx dat hij kansen zou krijgen. Dat valt helaas voor de Belg flink tegen. De middenvelder moet het tot nu toe doen met vijf invalbeurten, waarvan de langste slechts 28 minuten was in de openingswedstrijd tegen Stuttgart. 

"Deze periode maakt me mentaal sterker', meent de Belg. "Ik besef dat je nooit zomaar iets krijgt als profvoetballer, je moet ervoor werken. Dit is een moeilijke fase in mijn carrière waar ik doorheen moet. Ik ben vijf keer ingevallen, waarvan drie keer tien minuten voor tijd toen we al op voorsprong stonden. Daar kan je niet op oordelen." 

Een eventueel vertrek in de winter is volgens Vranckx overigens niet uitgesloten. "Ik ben nog niet naar de trainer gestapt. De ploeg draait goed, dan snap ik dat je niet gaat veranderen. Ik moet alles geven en dan gaan mijn kansen komen. Gebeurt dat niet, dan moet ik uitkijken naar een andere club. Ik ben jong, ik wil spelen. Zeker met het komende EK in gedachten."

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!