'Kroes heeft handen vrij voor het zoeken naar uiteindelijke vervanger Steijn'

'Kroes heeft handen vrij voor het zoeken naar uiteindelijke vervanger Steijn'

14-10-2023 23:24
186

Louis van Gaal is officieel slechts adviseur, maar de voormalig bondscoach is Ajax 'opnieuw aan het inrichten'. Dat doet hij volgens Het Parool echter niet alleen: ook Alex Kroes denkt nadrukkelijk mee. 

De toekomstig algemeen directeur van de Amsterdammers mag pas in maart 2024 beginnen in de Johan Cruijff Arena, omdat hij bij AZ een concurrentiebeding ondertekende. Daardoor mag Kroes ook geen contact opnemen met medewerkers van Ajax, maar hij had eerder wel de ruimte om te sparren met Van Gaal, die officieel pas een kleine twee weken geleden de klus bij zijn oude club aanvaardde.

Wedden

Meer odds

Het Parool meldt dat Kroes 'nadrukkelijk heeft meegedacht' over onder meer de aanstaande aanstellingen van John van 't Schip en Marijn Beuker op technisch vlak. Ook Danny Blind keert vermoedelijk terug, zo meldde De Telegraaf al. Maar Kroes lijkt al verder te kijken. 'Ook heeft Kroes de handen vrij voor het zoeken naar een uiteindelijke vervanger van Steijn, omdat het een trainer zal worden die momenteel niet onder contract staat bij Ajax', schrijft de lokale krant, die daarmee niet twijfelt aan een ontslag van de coach. Mocht Maurice Steijn de komende duels verliezen, dan zou Van 't Schip als tussenpaus kunnen dienen, klinkt het.

Van Gaal is niet van plan om voor langere tijd een prominente rol te vertolken. 'Als alle cruciale bestuurlijke en sportieve posities bij Ajax zijn vervuld, zullen Van Gaal, Van Praag en Van Wijk weer achter de coulissen verdwijnen en plaatsmaken voor jongere bestuurders. Hun hoop is dat ze voor hen dan de basis hebben gelegd om Ajax weer terug aan de Europese top te brengen, zoals ze dat zelf in het verleden ook hebben gedaan', aldus Het Parool.

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!