Lammers, Dessers en Danilo krijgen nieuwe coach bij Rangers: 'Lang over gedacht'

Lammers, Dessers en Danilo krijgen nieuwe coach bij Rangers: 'Lang over gedacht'

15-10-2023 12:22 Laatste update: 15:46
21

Rangers FC heeft een nieuwe trainer na het ontslag van Michael Beale. De Schotten hebben Philippe Clement aangesteld als nieuwe trainer van onder andere Cyriel Dessers, Sam Lammers en Danilo. Met de Belg aan het roer moet Rangers de weg naar boven weer inzetten.

Na acht wedstrijden staat Rangers al zeven punten achter op Celtic. Ook de Champions League werd niet gehaald en dat koste trainer Beale een tijdje geleden de kop. Clement stapt nu in om de club weer naar een betere plek op de ranglijst te loodsen. Binnenkort wacht op hem ook de volgende wedstrijd in de groepsfase van de Europa League tegen het Tsjechische Sparta Praag.

De voorzitter van Rangers, John Bennett, is erg blij dat Clement aan boord is bij de club. "Ik wil hem een warm welkom bieden en feliciteren dat hij onze negentiende manager is. Zijn aanstelling komt aan het eind van een voorzichtig en goed gepland proces, waarin we lang hebben nagedacht over deze keuze. We willen ook alle andere kandidaten bedanken voor hun interesse in de baan."

Na het ontslag van Beale werd ook AZ-trainer Pascal Jansen genoemd als mogelijke kandidaat voor de job. Het is niet bekend of er ook gesprekken zijn geweest met de coach, maar de keuze is dus in ieder geval niet op hem gevallen.

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!