Van der Vaart en Van Hooijdonk lyrisch over 'nieuwe Frenkie de Jong' van Oranje

Van der Vaart en Van Hooijdonk lyrisch over 'nieuwe Frenkie de Jong' van Oranje

16-10-2023 20:30
30

Tijjani Reijnders heeft de harten van Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk veroverd tijdens Nederland - Frankrijk. Na zijn overtuigende basisdebuut is de middenvelder van AC Milan nu al onomstreden, vinden de NOS-analisten.

Bondscoach Ronald Koeman was de laatste dagen bijzonder lovend over Reijnders en Van der Vaart begrijpt dat wel. "De laatste twee, drie maanden is hij echt een volwassen voetballer geworden", concludeert de 109-voudig international bij de NOS. "Wat hij heel goed doet: iedereen wil altijd in de bal spelen, maar hij zoekt de diepte."

"In mijn ogen is Reijnders zo goed geworden, dat Koeman niet meer om hem heen kan. Dat moet je ook niet willen", vervolgt Van der Vaart. "Daarom was Koeman ook zo blij na de wedstrijd tegen Frankrijk, van: Ik heb nu iets gezien... Hij kan samen met Frenkie de Jong het middenveld van Oranje vormen."

Van Hooijdonk haakt in: "Je moet eigenlijk geen spelers vergelijken, maar stiekem doen we het toch. Reijnders lijkt op De Jong. Hij is iemand die de patron, de spelverdeler kan uithangen." Van der Vaart is positief. "De toekomst van Oranje ziet er goed uit. We hebben op dit moment veel blessures, maar van het talent en de potentie word ik weer blij."