Ontketende Pavlidis maakt hattrick en leidt AZ naar zege op Heerenveen

Ontketende Pavlidis maakt hattrick en leidt AZ naar zege op Heerenveen

21-10-2023 22:50
95

AZ heeft zaterdag een probleemloze zege geboekt op sc Heerenveen in de Eredivisie. Een ontketende Vangelis Pavlidis was de grote man. De Griekse spits maakte een hattrick, waardoor hij op gelijke hoogte komt met Santiago Gimenez op de topscorerslijst.

AZ is dit seizoen nog ongeslagen en coach Pascal Jansen hield dan ook vast aan de vertrouwde namen. De situatie bij Heerenveen is heel anders. De Friezen verloren in hun laatste zes duels vijf keer en speelden één keer gelijk. In het AFAS Stadion volgde al snel de volgende domper. Een afstandsschot van Pavlidis viel met wat geluk achter Andries Noppert: 1-0. De Griek scoorde daarmee voor het negende duel op rij.

Wedden

Meer odds

Het was zeker niet het startsein voor een galashow. De Alkmaarders leken het wel goed te vinden en sukkelden zichzelf bijna in slaap. Daardoor kon Heerenveen richting het einde van de eerste helft zowaar wat uit zijn schulp kruipen in een weinig vermakelijke eerste helft.

Jansen schudde zijn ploeg wakker in de rust, want AZ begon prima aan het tweede bedrijf. Het leverde Pavlidis zijn tweede treffer van de avond op. Na een goede aanname kreeg hij alle tijd om de bal achter Noppert te schieten. De avond werd nog mooier voor de spits. Na een zeer fraaie aanval completeerde hij zijn hattrick. Het was bovendien zijn dertiende van het seizoen, waarmee hij gelijke tred houdt met Feyenoord-spits Gimenez.

Pavlidis kreeg in de slotfase een publiekswissel op een verder probleemloze avond voor AZ. De Alkmaarders verkleinen de achterstand op koploper PSV weer tot twee punten. Heerenveen blijft steken op de vijftiende plaats met zeven punten.