Vitesse knokt zich terug tegen PEC, maar weet ook vijfde thuisduel niet te winnen

27-10-2023 21:51 Laatste update: 22:12
32

Vitesse is er vrijdagavond voor de vijfde keer dit seizoen niet in geslaagd om een Eredivisie-wedstrijd in het GelreDome te winnen. Tegen PEC Zwolle werd een zeer zwaarbevochten gelijkgespeld geboekt. De gelijkmaker viel pas in de 88e minuut.

De Arnhemmers speelden dit seizoen al thuiswedstrijden tegen PSV (1-3), AZ (0-2), RKC Waalwijk (0-2) en Excelsior (0-0)). Geen van die duels werd gewonnen en dus was de missie voor trainer Phillip Cocu en co. duidelijk tegen PEC: het thuispubliek trakteren op de eerste driepunter van het seizoen.

Na 25 minuten spelen werd de score geopend, maar niet door Vitesse. PEC nam de leiding. Younes Namli kreeg de bal van Lennart Thy en passeerde doelman Eloy Room vanaf een meter of twintig. Niet lang daarna kreeg Vitesse, dat wel iets beter was in het eerste bedrijf, opnieuw een tegenslag te verwerken. Verdediger Melle Meulensteen moest geblesseerd naar de kant.

Na rust zette Vitesse de jacht op de gelijkmaker voort. Marco van Ginkel was gevaarlijk, maar stuitte op PEC-doelman Jasper Schendelaar. In de zeventigste minuut was de thuisploeg heel dichtbij de 1-1. Niets leek een treffer nog in de weg te staan, totdat Ryan Thomas de bal van de lijn haalde. De Zwollenaren hielden uiteindelijk stand tot de 88e minuut. Manhoef scoorde en bezorgde Vitesse daarmee nog een zwaarbevochten punt. Veel schieten Cocu en co., die nu vijftiende staan op de ranglijst, er echter niet mee op.