Schmidt boos na Benfica-wonder: 'Waarschijnlijk ben jij voor Sporting of Porto'

Schmidt boos na Benfica-wonder: 'Waarschijnlijk ben jij voor Sporting of Porto'

13-11-2023 12:45
22

Benfica-trainer Roger Schmidt heeft het zondagavond aan de stok gekregen met een Portugese journalist. De Duitser reageerde geïrriteerd na een vraag over de sensationele overwinning van Benfica op aartsrivaal Sporting (2-1).

Een journalist van RTP vroeg Schmidt of het resultaat beter was dan de prestatie. Dat schoot bij Schmidt in het verkeerde keelgat. "Waarom denk je dat? Verdienden wij het niet om te winnen?", reageerde Schmidt fel. "Doordat je de vraag op deze manier stelt, maakt dat jouw mening duidelijk. Waarschijnlijk ben jij voor Sporting of voor Porto."

Ondanks het feit dat Sporting in de blesuretijd van de tweede helft nog een 0-1 voorsprong had, wist Benfica in een knotsgekke slotfase de derby van Lissabon toch nog te winnen. Door deze ontknoping klimt Benfica naar de eerste plek van de Portugese competitie. Zelf heeft Schmidt wel een mening over wie de overwinning verdiende. "Ik zag één team goed voetballen en het geloof houden tot de laatste seconde van de wedstrijd. Dus voor mij is het duidelijk."