Gimenez en Lozano blameren zich met Mexico: uitschakeling dreigt

Gimenez en Lozano blameren zich met Mexico: uitschakeling dreigt

18 november - 09:43
73

Mexico is vrijdag tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen tegen Honduras. Met Hirving Lozano en Santiago Gimenez in de basis werd met 2-0 verloren van Honduras, waardoor uitschakeling in de kwartfinale van de CONCACAF Nations League dreigt.

Mexico is de nummer dertien van de FIFA-wereldranglijst, terwijl Honduras slechts 78e staat. De ploeg van bondscoach Jaime Lozano trad ook nog eens op volle oorlogssterkte aan. Zo waren naast Lozano en Gimenez ook ex-Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez van de partij.

Het vroege uitvallen van doelman Guillermo Ochoa was wel een tegenvaller voor El Tri. Zijn vervanger Luis Malagón moest al snel vissen: na een halfuur brak Honduras de ban voor eigen publiek. César Montes schatte een diepe bal verkeerd in en Anthony Lozano profiteerde. Na 72 minuten werd het zelfs 2-0, waardoor Mexcio alle zeilen bij moet zetten om uitschakeling te voorkomen. De return is volgende week woensdag.

Overigens werd de spits van Feyenoord na een klein uur gewisseld. De vleugelaanvaller van PSV maakte de negentig minuten wel vol.