Babel merkt doelpuntendroogte op bij Oranje: 'Dan maak ik me toch wel zorgen'

Babel merkt doelpuntendroogte op bij Oranje: 'Dan maak ik me toch wel zorgen'

21-11-2023 16:20
10

Ryan Babel is bezorgd over het gebrek aan doelpunten bij het Nederlands Elftal. De clubloze aanvaller hoopt dat tijdens het treffen met Gibraltar het telraam erbij gepakt kan worden. Oranje zou daarmee in zijn ogen het nodige vertrouwen tanken. 

Dat vertelt de oud-international van elkaar in gesprek met De Telegraaf. "In Nederland zijn we groepsfases met meer doelpunten gewend. En als je maar elf keer scoort, maak ik me als Nederlander toch wel wat zorgen", aldus Babel, die daarmee doelt op de kleine hoeveelheid goals die de formatie van bondscoach Ronald Koeman tot dusver maakte in de EK-kwalificatie. 

De voormalig Ajax-speler denkt dat voor spelers als Wout Weghorst, Xavi Simons, Tijjani Reijnders en misschien ook Thijs Dallinga de wedstrijd tegen Gibraltar een uitgelezen mogelijkheid is om vertrouwen te tanken. "In zulke wedstrijden tegen Gibraltar kun je als aanvaller of middenvelder meer dan één keer scoren en dat is goed voor de moraal", zegt Babel.

Babels laatste goal voor het Nederlands Elftal was tegen datzelfde Gibraltar. Op 30 maart 2021. "We wonnen daar met 0-7. Lukt dat nu weer, dan nemen de bondscoach en de spelers dat lekkere gevoel mee naar maart. Dan staan pas de volgende interlands op het programma en nadert het EK opeens met rasse schreden."