Hato na afloop van debuut geconfronteerd met Oranje-record: 'Dat is ook heel leuk'

Hato na afloop van debuut geconfronteerd met Oranje-record: 'Dat is ook heel leuk'

21-11-2023 23:09
25

Jorrel Hato en Thijs Dallinga waren na afloop erg blij met hun debuut voor Oranje. Het tweetal gaf een mooi inkijkje in het ontvangen van het haasje in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd tegen Gibraltar. Dallinga baalde nog wel even dat hij in de slotfase net niet nog een goal kon maken.

"Een heel mooi moment", vertellen Dallinga en Hato bij de NOS over hun debuut bij Oranje. "Het is iets waar je naar uit hebt gekeken als jonge jongen. Ik ben heel blij en trots dat ik mocht debuteren in Oranje." Hato pakte zelfs nog een record mee bij zijn debuut. "Zag dat ik ook de jongste speler in het Nederlands elftal was met een assist. Dat is natuurlijk ook heel erg leuk."

Dallinga scoorde bijna de 0-6 voor Oranje, maar de spits raakte de voorzet van Cody Gakpo net niet. "Die bal komt mijn kant op en ik kan er net niet bij. Ik schampte hem ook niet een beetje, anders had ik hem wel geclaimd. Maar ik raak hem niet, dus hij is voor Cody. Voor mijn gevoel was het duidelijk dat ik hem niet raakte, dus dan is het niet nodig om een heel toneelstuk eromheen te maken."

De twee heren geven ook een inkijkje in het ontvangen van het haasje voor hun debuut bij Oranje. "Ik kreeg eerst een speech over mijzelf van de directeur. Daarna moest ik zelf een speech geven. Die was kort maar krachtig. Ik ben niet echt een prater daarin. Bij mij was dat hetzelfde verhaal. Ik wist wel dat het eraan zat te komen, dus dan is het prima."