Koeman roemt Stengs én debutant: 'Dat is mij wel heel goed bevallen'

Koeman roemt Stengs én debutant: 'Dat is mij wel heel goed bevallen'

21-11-2023 23:54 Laatste update: 22-11-2023 00:02
42

Jorrel Hato heeft deze interlandperiode zijn visitekaartje afgegeven bij het Nederlands elftal. De zeventienjarige Ajax-verdediger debuteerde dinsdagavond tegen Gibraltar en kreeg na afloop de complimenten van Ronald Koeman.

Net als mede-debutant Thijs Dallinga kwam Hato na rust in het veld. Hij werd in het Estádio Algarve in Portugal nauwelijks getest. "In de trainingen heb ik hem beter kunnen beoordelen", stelt Koeman in gesprek met de NOS. "Daar moest hij Wout Weghorst en andere aanvallers verdedigen. Dat is mij wel heel goed bevallen. Hij heeft zich heel makkelijk aangepast en speelt met bravoure. Het is mooi dat je dat soort jongens dan ook hun debuut kan laten maken."

De bondscoach meent dat hij wel wat wijzer is geworden van het optreden van de Oranje-spelers tegen de voetbaldwerg. "Je kunt per speler kijken wat hij heeft gebracht. Bijvoorbeeld bij aanvallers: welk rendement halen zij uit acties? Als je naar Calvin Stengs kijkt… hij had dreiging. En als je drie goals maakt, kun je niet zeggen dat hij geen rendement heeft gehad. Daar gaat het om in het voetbal volgens mij."