Gaaei over Klassieker-fout: 'Had me nog nooit in mijn leven zo slecht gevoeld'

Gaaei over Klassieker-fout: 'Had me nog nooit in mijn leven zo slecht gevoeld'

24-11-2023 23:35 Laatste update: 23:57
34

Anton Gaaei heeft in een interview met het Algemeen Dagblad uitgebreid teruggeblikt op zijn grote fout in De Klassieker van 24 september. De Deense rechtsback geeft aan zich nog nooit zo slecht te hebben gevoeld. 

Het was de negende minuut, toen Gaaei de bal aan Feyenoord-spits Santiago Gimenez schonk. Enkele seconden later stond het 0-2. "Ik voelde me verschrikkelijk, had nog nooit zo’n droge mond gehad en stond ook een beetje te shaken op mijn benen", vertelt de zomeraanwinst van de Amsterdammers, die de laatste weken vaak het vertrouwen krijgt van John van 't Schip. 

Wedden

Meer odds

"Na die wissel liep ik rechtstreeks de kleedkamer in", vervolgt Gaaei. "Op de bank gaan zitten als 50.000 mensen in het stadion je haten, dat wil je niet. Eén fysio liep mee. Ik ging zitten. Huilen deed ik niet, maar ik trok mijn shirt over mijn hoofd en mijn handen tien minuten tegen mijn gezicht. Wat ik dacht? Ik was zo boos op mezelf. Ik had me nog nooit in mijn leven zo slecht gevoeld. Toen ben ik maar gaan douchen, waarna ik in een andere ruimte de wedstrijd afkeek. Toen ik de staking zag en die 'crazy shit' buiten het stadion, waar het uit de hand liep, had ik het gevoel dat het mijn schuld was."

De 21-jarige vleugelverdediger had ook familie op de tribune zitten in de Johan Cruijff ArenA. "Mijn vriendin en broer waren erbij. Ze houden van me, wilden me steunen, maar ik had nergens behoefte aan. Ik was stil, zei niks. Het erge was ook dat ik mijn vriendin nog naar het vliegveld moest brengen. Zij studeert in Denemarken, komt in de zomer in Amsterdam bij me wonen, maar moest nu de volgende dag naar school. Dat was geen fijn afscheid."

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!