Kieft: 'Hij werd geacht de spits van Oranje te worden, niemand praat over hem'

Kieft: 'Hij werd geacht de spits van Oranje te worden, niemand praat over hem'

25-11-2023 10:54
38

Wim Kieft ziet dat Calvin Stengs met zijn keuzes voor Royal Antwerp FC en Feyenoord een andere afslag heeft genomen dan Myron Boadu. Beide spelers braken als grote talenten door bij AZ en schopten het tot Oranje, waarna een transfer naar de Ligue 1 niet uitpakte zoals gehoopt.

Stengs wist zich bij Feyenoord weer in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman. De spelmaker ontvangt veel lof na zijn hattrick in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. 'De opgewonden reacties vallen best te plaatsen omdat het bijzonder is om driemaal te scoren voor Oranje. Blijf wel in ogenschouw nemen dat Gibraltar van het niveau DOVO is, tegenstanders waar je voor het seizoen tegen oefent', reageert Kieft in zijn column in De Telegraaf.

De oud-spits legt de link met Boadu, die nog altijd geen potten kan breken bij AS Monaco. 'In Nederland draaiden Stengs en Boadu moeiteloos mee in de top van de Eredivisie, maar Ligue 1 blijkt dan toch echt van een hoger niveau. Boadu werd geacht de nieuwe spits van Oranje te worden, maar we zijn inmiddels vier jaar verder en niemand praat nog over hem.' De 22-jarige aanvaller scoorde in 2019 nog bij zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Estland. Het bleef tot dusver bij die ene interland.

Stengs is juist wel weer helemaal in beeld. 'De echte spurt in zijn carrière, zijn terugkeer bij het Nederlands elftal, heeft hij te danken aan zijn keus voor Feyenoord en voor zijn oude trainer bij AZ, Arne Slot', aldus Kieft. 'De rol van Slot is onmiskenbaar want hij heeft dit eerder ook voor elkaar gekregen bij Orkun Kökcü en nu profiteert naast Stengs ook middenvelder Quinten Timber van de inbreng van Slot.'