Perez na nieuwe PSV-zege vol ongeloof over Twente: 'Dit zie je nergens ter wereld'

Perez na nieuwe PSV-zege vol ongeloof over Twente: 'Dit zie je nergens ter wereld'

25-11-2023 21:32 Laatste update: 23:08
94

Kenneth Perez heeft zaterdagavond tijdens FC Twente - PSV zijn ogen uitgekeken. Niet alleen door het 'naïeve' spel van de tien Enschedeërs, maar ook door een veelzeggende reactie van de moeder van Sem Steijn.

In de eerste helft kreeg Mees Hilgers een rode kaart voor een charge op Hirving Lozano, waardoor trainer Joseph Oosting genoodzaakt was om verdedigend te wisselen. Daarvan werd Steijn het slachtoffer. Hij maakte plaats voor Alec van Hoorenbeeck, tot afgrijzen van zijn ouders die op de tribune zaten in de Grolsch Veste.

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat moeder Steijn niet heel blij was", lacht Perez bij De Eretribune van ESPN. "Kijk naar haar lichaamshouding. Of ik de reactie van zijn moeder kon begrijpen? Tuurlijk, zijn moeder moet wel reageren."

Aan het einde van de eerste helft viel de mond van Perez open van verbazing, nadat het tiental van Twente eruit werd gecounterd oor PSV. De Deen snapt niets van die aanvalsdrang. "Denk je dat je dit ergens anders in de wereld ziet? Een ploeg staat met tien man, breekt uit en gaat dan met z'n allen naar voren", zegt Perez vol ongeloof.

Joey Veerman maakte de openingstreffer voor PSV, op aangeven van Johan Bakayoko. "Ze laten de gevaarlijkste speler van PSV helemaal vrij, dan wordt het lastig in de omschakeling. Maar je gaat gewoon met zeven of acht man naar voren, dat vind ik gek."