Vader Hato is de pineut: 'Hij moet Ajax-shirt aan, dat is de deal'

Vader Hato is de pineut: 'Hij moet Ajax-shirt aan, dat is de deal'

26-11-2023 11:56
68

De vader van Jorrel Hato zal het eerste doelpunt van zijn zoon voor Ajax vermoedelijk met gemengde gevoelens hebben gade geslagen. Hato senior is fervent Feyenoord-supporter, maar door een weddenschap zal hij nu het shirt van de aartsrivaal moeten aantrekken.

Het gaat snel met Hato, die voor de interlandperiode tegen Almere City FC even de aanvoerdersband droeg. Vervolgens maakte de zeventienjarige verdediger zijn debuut in het Nederlands elftal. Zaterdag volgde het volgende hoogtepunt in het Eredivisie-duel met Vitesse: Hato opende al na drie minuten de score en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Wedden

Meer odds

"Het is geweldig. Ik denk dat je wel kon zien dat ik heel blij was. Zo'n doelpunt betekent veel voor me. Het is mijn eerste doelpunt en dan ook nog in de Johan Cruijff Arena. Ik scoor ook niet zo vaak", vertelt Hato na de 5-0 zege in de Johan Cruijff Arena aan de NOS. De kersverse Oranje-international dacht meteen aan zijn vader, die een Ajax-shirt moet aantrekken. "Die deal hebben we gemaakt", lacht Hato junior. "Dat is het eerste wat ik straks tegen hem zeg. Ik was hem op het veld al aan het zoeken. Hij weet wat hij moet doen, nu ik gescoord heb."