PSV loopt binnen: dit hebben de Eindhovenaren al verdiend in de Champions League

PSV loopt binnen: dit hebben de Eindhovenaren al verdiend in de Champions League

29-11-2023 22:19
75

PSV heeft sportief uitstekende zaken gedaan met de overwinning op Sevilla (2-3), ook financieel legt de Champions League-campagne de Eindhovenaren geen windeieren. In totaal heeft dit Champions League-seizoen PSV al ruim vijftig miljoen euro opgeleverd.

Door de zege op Sevilla en het feit dat Arsenal gaat winnen van RC Lens, wordt de schatkist bij PSV flink gespekt. De startpremie die bij Champions League-deelname hoort is 15,64 miljoen euro. De voorrondes meegerekend, had PSV voor de plaatsing voor het hoofdtoernooi al ruim dertig miljoen euro binnen. Inclusief de overwinning op Sevilla haalt PSV al 7,46 miljoen euro op aan wedstrijdpremies. 

Wedden

Meer odds

Overwintering in de Champions League zorgt ervoor dat daar nog eens 9,6 miljoen euro aan UEFA-geld bijkomt. PSV verdiende ook vele miljoenen euro's aan recettes: zo'n acht miljoen euro, de laatste thuiswedstrijd tegen Arsenal meegerekend. Aan tv-rechten kan PSV tevens nog ongeveer één miljoen euro verdienen. Het zorgt ervoor dat de teller in totaal al op een slordige 55 miljoen euro uitkomt.

Als PSV op 12 december wint van Arsenal, komt er nog 2,8 miljoen euro bij.