Olympique Lyon kent geen genade en zet geplaagde trainer na zeven duels op straat

Olympique Lyon kent geen genade en zet geplaagde trainer na zeven duels op straat

30-11-2023 15:28
16

Fabio Grosso heeft na zeven wedstrijd al zijn congé gekregen bij Olympique Lyon. De 46-jarige trainer moet het veld ruimen bij de in crisis verkerende club, nadat de tegenvallende resultaten aanbleven.

Lyon zit in een van de grootste crises uit de clubhistorie. Grosso volgde in september Laurent Blanc op, die de slechtste seizoensstart ooit kende met L'OL. Blanc haalde één punt uit vier wedstrijden, zijn opvolger slaagde er niet in het veel beter te doen. Van de zeven wedstrijden waarin de Italiaan de leiding had, werd alleen op bezoek bij Stade Rennes (0-1) gewonnen.

Pierre Sage neemt voorlopig de honneurs waar, meldt Lyon via de officiële kanalen. In het geruchtencircuit worden Bruno Génésio, Jorge Sampaoli en Igor Tudor als voornaamste kandidaten genoemd om het stokje van Grosso over te nemen. 

Voor Grosso wordt zijn periode bij Lyon er een om snel te vergeten. Zijn absolute dieptepunt beleefde hij toen Lyon op bezoek ging bij Olympique Marseille. Fans van de tegenstander bekogelden de bus van Lyon met stenen, waarna Grosso serieuze verwondingen opliep.