Juventus grijpt koppositie in Serie A na krankzinnige slotfase in Monza

01-12-2023 23:05
3

Juventus is in ieder geval voor even de nieuwe koploper van de Serie A. De Oude Dame won vrijdagavond met 1-2 op bezoek bij AC Monza, dat in de 91e minuut nog op gelijke hoogte kwam. Het laatste wapenfeit was echter voor Juve.

Juventus steekt in grootse vorm en won maar liefst zes van de laatste vijf wedstrijden. In Monza trof het de nummer tien van Italië. Het krachtsverschil deed zich na twaalf minuten spelen gelden, toen middenvelder Adrien Rabiot de 0-1 maakte.

In de 79 daaropvolgende minuten werd het publiek in Lombardije niet echt vermaakt. Juventus leek lange tijd af te stevenen op een zakelijke en sobere overwinning. Monza, dat zich vorig seizoen al ontpopte als angstgegner van de Oude Dame, had echter andere plannen. De thuisploeg, die overigens 66 procent balbezit had, maakte in de 91e minuut gelijk. Een voorzet van Valentin Carboni werd niet meer aangeraakt: 1-1.

De teleurstelling was groot bij Juve, dat het aanstaande puntenverlies leek te accepteren. Toch won de Italiaanse grootmacht nog. Iets meer dan twee minuten later scoorde Federico Gatti. De centrale verdediger produceerde in eerste instantie een belabberde poging, maar verschafte zichzelf daarmee juist wat tijd en ruimte, waarna hij alsnog afwerkte voor de 1-2.

Juventus heeft nu 33 punten. Wel speelde het één wedstrijd meer dan naaste achtervolger Internazionale. De club van Nederlanders Stefan de Vrij, Davy Klaassen en Denzel Dumfries speelt zondag de topper tegen Napoli.