Van der Gijp haalt uit naar Berghuis: 'Echt een krankzinnige overtreding'

Van der Gijp haalt uit naar Berghuis: 'Echt een krankzinnige overtreding'

02-12-2023 08:21
92

Steven Berghuis krijgt de wind van voren na zijn harde overtreding op Joaquín Correa in de Europa League-wedstrijd van Ajax bij Olympique Marseille. René van der Gijp, Hélène Hendriks en Johan Derksen halen bij Vandaag Inside hard uit naar de 31-jarige spelmaker.

"Dit is echt een krankzinnige overtreding. Dit slaat nergens op. Die jongen (Correa, red.) kan zijn kruisbanden scheuren hè", stelt René van der Gijp. Zo dacht de aanvaller van l'OM er zelf ook over. Hij haalde al hard uit naar Berghuis, mede doordat de Oranje-international zijn handen in onschuld waste na afloop.

Berghuis vond zijn overtreding amper een gele kaart waard, maar concludeerde dat de Italiaanse arbiter 'misschien fan is van Gattuso', de oefenmeester van Marseille. "Ik heb me het meest verbaasd over de reactie van Berghuis", reageert Hendriks. "Ik snap best dat je in een bepaalde emotie zit, maar het zat er al aan te komen. Even daarvoor had hij al ruzie met die ballenjongen. Een beetje flauw. Het is een beetje kleutergedrag."

Hendriks zat donderdag in de studio met Dick Advocaat, die dienst deed als analist. "Hij zei meteen dat het rood was en dat begreep ik wel." Johan Derksen haakt daar messcherp op in. "Dick haat hem", aldus de analist, die de reactie van Berghuis kraakt. "Hier blijkt weer uit dat niet alle mensen die heel hoog voetballen ook heel veel kijk op voetballen hebben. Hij staat buiten de werkelijkheid. Voor hem is het een terugkerend probleem, want hij heeft ieder jaar twee van zulke momenten. Dat hij helemaal op tilt slaat en een rode kaart krijgt."