'Mislintat heeft ook goede dingen gedaan, maar waren wel onaangenaam verrast'

'Mislintat heeft ook goede dingen gedaan, maar waren wel onaangenaam verrast'

10-12-2023 12:32
41

Nathan van Kooperen, de zaakwaarnemer van onder andere Steven Bergwijn en Silvano Vos, deelde afgelopen transferperiode een bericht over Ajax op X. Een koopclub noemde de agent de Amsterdammers, maar dat bericht had blijkbaar wel een achterliggende reden. Zo vertelt hij in gesprek met het Parool.

Volgens Van Kooperen was Ajax een koopclub geworden in plaats van een opleidingsclub. De zaakwaarnemer handelde uit emotie, maar dat had wel een reden. "Wij begeleiden Vos, die uit de eigen jeugd komt. Die ochtend kwam het bericht dat voor zijn positie een nieuwe buitenlandse speler was gekocht, Sivert Mannsverk." De Noorse aanwinst van Ajax speelde nog weinig duels vanwege een blessure. 

Van Kooperen had over de positie van Vos wel een afspraak gemaakt met toenmalig technisch directeur Sven Mislintat. "Je handelt weleens uit emotie. Met Sven Mislintat hadden we de afspraak dat er een plan was met Silvano en dat op zijn plek geen nieuwe spelers van buiten zouden komen. We waren onaangenaam verrast dat dit toch gebeurde."

Toch wil Van Kooperen Mislintat niet alleen maar afvallen. Volgens de zaakwaarnemer zijn er ook juiste dingen gebeurd onder het bewind van de Duitser. "Hij heeft trouwens ook goede dingen gedaan, zoals contracten afsluiten met verschillende salarissen voor wel of niet in de Champions League spelen."