Van Nistelrooij liet staf in verwarring achter na PSV-vertrek: 'Wisten dit niet'

Van Nistelrooij liet staf in verwarring achter na PSV-vertrek: 'Wisten dit niet'

12-12-2023 09:15
31

André Ooijer was enorm verrast toen Ruud van Nistelrooij aankondigde te stoppen als trainer van PSV. Dat vertelt de toenmalige assistent van de coach bij Rondo van Ziggo Sport. Ooijer is desondanks wel trots op de tweede plek van PSV vorig seizoen.

"Ik wist het niet nee", vertelde Ooijer over het stoppen van Van Nistelrooij. "We zaten in de kleedkamer en toen zei hij dat hij zou stoppen. Fred Rutten en ik keken elkaar aan, want niemand wist het eigenlijk van de staf. Toen hebben wij ook meteen de knop omgezet, want het voetbal gaat gewoon door. Mede omdat je tweede wordt ga je nu de volgende ronde van de Champions League in. Dus die tweede plek was mega belangrijk."

Wedden

Meer odds

Niet alleen bij Ooijer was er verwarring nadat Van Nistelrooij besloot op te stappen. "Er waren jongens teleurgesteld en sommige buitenlandse jongens vroegen zich af wat er allemaal gebeurde. Dat gaat soms ook langs je heen. Toen hebben we het opgepakt en zijn we doorgegaan. Als je ziet wat je allemaal hebt meegemaakt met John de Jong die wegging, topspelers verkocht, beginnende trainer. Dan kan je alleen maar respect hebben voor wat er gepresteerd is."

Ooijer heeft toevallig wel deze week gesproken met Van Nistelrooij en zal hem ook ontmoeten. "Ik ga van de week een bakje koffie met hem drinken. Ik weet niet of hij nog door wil gaan, want hij doet nu in principe niks. Hij was een paar keer op reis, maar ik heb echt geen idee."