Tillman bewierookt na 'masterclass': 'Schitterend, hij stak er bovenuit'

Tillman bewierookt na 'masterclass': 'Schitterend, hij stak er bovenuit'

12-12-2023 21:04 Laatste update: 23:25
40

Malik Tillman was dinsdagavond de grote ster bij PSV in het Champions League-duel met Arsenal, zo oordelen Jan Boskamp en Wesley Sneijder. De analisten zijn enigszins verbaasd dat niet de Amerikaan, maar Ismael Saibari werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Zonder iets af te willen doen aan de prestatie van Saibari, maakte toch vooral Tillman indruk in het Philips Stadion. "Als je al die steekballetjes zag. Daar zat zoveel gevoel in, met de juiste snelheid. Het kwam allemaal van hem", vertelt Boskamp, terwijl hij een steekpass van de spelmaker op Johan Bakayoko ziet. "Dat is echt een klasse bal. Het was echt schitterend."

"Ik vond Tillman echt heel goed spelen", gaat Boskamp verder. "Er was één mannetje die er bovenuit stak, en dat was hij. Ik hoor dat het een heel verlegen jongen is. Ik hoop voor hem dat hij gaat veranderen, zoals hij hier", wijst de Feyenoord-icoon naar Sneijder. Ook die laatste denkt dat Tillman wat meer gif nodig heeft. "Als jij te braaf op de bank zit, dan is dat makkelijk voor de trainer om jou ernaast te houden. Spelers moeten er tegen in gaan: trainer, heb je wel gekeken? Ik hoor weer te spelen zondag."

Sneijder vond Tillman zelfs de Martin Odegaard van PSV. "Zeker weten. Dat zei ik eigenlijk al in de rust. PSV had aardig wat leuke aanvallen. Dat kwam juist door Tillman en Saibari. Zij maken het voetbal zó makkelijk. Eén keer raken, twee keer raken. Ze versnellen het spel echt." De recordinternational is sowieso te spreken over PSV. "Sommige aanvallen waren echt van heel hoog niveau. Ik vond het bij vlagen de allerbeste wedstrijd van PSV tot nu toe in Europa."

De huurling van Bayern München, die doorgaans geen basisspeler is in de ploeg van Peter Bosz, krijgt ook van Marciano Vink lof. 'Malik Tillman… in de basis nog niet zo goed gezien! Meestal als invaller prima, maar dit is echt een masterclass passen', schrijft de ESPN-analist.