Ik had Bosz verrast, zei hij. Hij zag dit als de ultieme kans en ik stond er

"Ik had Bosz verrast, zei hij. Hij zag dit als de ultieme kans en ik stond er"

13-12-2023 07:07
11

Patrick van Aanholt kijkt met een goed gevoel terug op zijn optreden in de Champions League tegen Arsenal. De 33-jarige linksback speelde door de absentie van Jerdy Schouten en Joey Veerman op het middenveld. Dat deed hij tot volle tevredenheid van Peter Bosz.

Voor Van Aanholt kwam het niet als een verrassing dat hij tegen The Gunners een linie naar voren werd gehaald. "Ik heb hier met de trainer over gesproken. We hebben twee oefenwedstrijden gespeeld waarin ik op als nummer 6 speelde", zegt hij tegen Ziggo Sport. "Ik had de trainer verrast, zei hij. Hij zag dit als de ultieme kans om me op 6 te zetten. En ik stond er gewoon."

Van Aanholt speelde in één keer eerder in een officiële wedstrijd als controleur. Dat was nog bij Galatasaray. "Tegen Kasimpasa. Klopt, dat is lang geleden", lepelt de negentienvoudig international op. "Maar als de trainer me nodig heeft, dan sta ik er gewoon. In het begin was het even wennen. Het was een zware wedstrijd, maar ik denk dat ik het oké heb gedaan."

Bosz was tijdens de persconferentie zeer te spreken over Van Aanholt. "Hij heeft het geweldig gedaan, ook omdat ik weet hoe moeilijk deze positie is. In balbezit met allemaal mensen om je heen en zonder bal kun je alleen van je eigen man uitgaan. Hij deed het uitstekend. Soms worden uit nood de beste ideeën geboren."