Willem II pakt tweede periode in KKD, bijzondere comeback Jong Ajax

15-12-2023 22:05 Laatste update: 22:23
106

Willem II is de winnaar van de tweede periodetitel. In eigen huis wonnen de Tilburgers ruim van Helmons Sport en dat was genoeg voor de bronzen stier. Tegelijkertijd won ADO Den Haag van NAC Breda, terwijl Jong Ajax een knappe comeback neerzette bij Jong PSV.

Willem II - Helmond Sport 4-1
Voor Willem II was de opdracht duidelijk tegen Helmond: bij een overwinning zouden de Tilburgers aan de haal gaan met de tweede periodetitel. Bij rust stond het nog 1-1, maar na de pauze nam de thuisploeg afstand: Thijs Oosting maakte al snel de 2-1, terwijl Jeredy Hilterman vanaf elf meter de derde Tilburgse treffer voor zijn rekening nam. Supersub Jeremy Bokila bepaalde de eindstand op 4-1. Daarmee pakt Willem II dus de periodetitel, waardoor het in ieder geval zeker is van de play-offs om promotie/degradatie aan het einde van het seizoen. De formatie van Peter Maes gaat ook overtuigend aan kop in de KKD.

ADO Den Haag - NAC Breda 3-1
NAC is de laatste weken bezig aan een sterke reeks, terwijl ADO juist kwakkelt na een sterke seizoensstart. Dat leverde een boeiend duel op in Den Haag, waar ook veel mooie goals vielen: zo maakte Henk Veerman de gelijkmaker met een prachtige stift, nadat NAC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. In het restant van de eerste helft denderde ADO over de Bredanaars heen, aan de hand van Daryl van Mieghem: hij scoorde twee keer, waarvan ook één mooie lobbal. NAC wist zich niet meer terug te vechten, waardoor ADO de volle buit pakt en nu derde staat. NAC bezet de zevende positie.

Jong PSV - Jong Ajax 2-2
Op De Herdgang was er vrijdagavond meer dan genoeg te beleven. Jong PSV leek namelijk op weg naar een gemakkelijke overwinning op de leeftijdsgenoten van Ajax, mede door een treffer van Isaac Babadi. Niets bleek echter minder waar: vlak voor tijd scoorde Jong Ajax plots twee keer, via Dies Janse en Nassef Chourak. Daardoor nemen de Amsterdamse talenten toch nog een puntje mee naar huis.