Duitse media zien geen zwaar obstakel in PSV: 'Haalbare kaart'

Duitse media zien geen zwaar obstakel in PSV: 'Haalbare kaart'

18-12-2023 14:56
99

De media in Duitsland vermoeden dat er bij Borussia Dortmund tevredenheid heerst na de loting voor de volgende ronde van de Champions League, waarin de club aan PSV werd gekoppeld. Hoewel men lof heeft voor de prestaties van Bosz in Eindhoven, ziet men in PSV geen onoverkomelijke hindernis.

Bij Sky Sport laat Lothar Matthäus zijn licht schijnen op de loting van de Duitse clubs, waaronder Borussia Dortmund. "Internazionale, Napoli en FC Porto zijn namen van een ander kaliber. PSV is voor Borussia Dortmund een moeilijkere opgave dan Lazio voor Bayern München. Als je kijkt naar de stand in de groepsfase, in die zware poule met Paris Saint-Germain, Newcastle United en AC Milan waarin Dortmund eerste is geworden, dan zijn ze tegen PSV favoriet", aldus de voormalig speler van onder meer Borussia Mönchengladbach, Bayern München en Inter.

Ook BILD ziet PSV voor Dortmund niet als een onoverkomelijk obstakel. "Bayern en Dortmund kunnen waarschijnlijk goed leven met deze loting. Lazio staat momenteel elfde in de Italiaanse Serie A. PSV staat eerste in de Eredivisie zonder puntenverlies, maar valt niet in de categorie van Paris Saint-Germain, Napoli of Inter."

Met het oog op PSV kijkt ook Kicker naar de eerste plaats die Borussia Dortmund behaalde in de 'groep des doods' van de Champions League, maar het medium is beducht voor Peter Bosz. "Het heeft Dortmund een haalbare maar behoorlijk lastige loting opgeleverd, al was het maar omdat de club zijn voormalige coach zal ontmoeten: men zal te maken krijgen met de Nederlandse koplopers PSV Eindhoven en Peter Bosz, die tot nu toe al hun zestien wedstrijden in de Eredivisie hebben gewonnen en al tien punten voorsprong hebben op de achtervolger, Feyenoord."

Sport1 spreekt van een 'haalbare kaart' als het over PSV gaat. Ze zien de loting van Dortmund als een aanzienlijk makkelijkere opgave dan die van het RB Leipzig van Xavi Simons. Die club neemt het immers op tegen Real Madrid.

Ruhr Nachrichten stelt dat Bosz zelf nogal slechte herinneringen zal hebben aan zijn korte periode in Dortmund. Hoewel de trainer goed begon, mislukte de 'ultra-pressing' uiteindelijk, zo stelt de krant. Wel ziet het medium in Bosz 'een goede voetballeraar', wat hij bewezen zou hebben in Leverkusen, Lyon en nu in Eindhoven.