Volendam geeft duidelijkheid na chaos en kiest trainersduo tot einde dit seizoen

Volendam geeft duidelijkheid na chaos en kiest trainersduo tot einde dit seizoen

21-12-2023 17:07 Laatste update: 17:11
34

FC Volendam heeft duidelijkheid gegeven over het trainerschap tot het eind van dit seizoen. De club uit het Vissersdorp heeft na een onrustige periode Michael Dingsdag en Regillio Simons aangewezen als leidend duo voor het huidige voetbaljaar.

Dingsdag nam de afgelopen wedstrijden al de honneurs waar bij Volendam, met Simons aan zijn zijde. Nu zijn de twee dus definitief het duo tot het eind van dit seizoen. Simons is, in tegenstelling tot Dingsdag, wel in het bezit van een UEFA trainersdiploma. Hij was in het verleden al actief als jeugdtrainer bij onder andere Ajax en als voetballer speelde hij voor clubs als NAC, Willem II en ADO Den Haag.

Volendam-directeur Frans ten Berge is in ieder geval blij dat er met dit duo duidelijkheid is. "Sinds het besluit van de vorige trainer om te gaan stoppen bij FC Volendam stond de club voor het feit dat we op zoek moesten naar een nieuwe hoofdtrainer. De club heeft zijn oor te luister gelegd bij diverse individuele of duo-kandidaten, waarbij de doelstelling klip en klaar was: FC Volendam in de Eredivisie houden. Met dit duo hebben we daar volgens ons de meeste kans op."

Regillio Simons is om nog een andere reden een bekende naam. Hij is de vader van de RB Leipzig-speler Xavi Simons.