Valkanis gunt miljoenenaankoop weer minuten bij Ajax: 'Hij kijkt ernaar uit'

Valkanis gunt miljoenenaankoop weer minuten bij Ajax: 'Hij kijkt ernaar uit'

21-12-2023 18:56 Laatste update: 19:11
14

Michael Valkanis heeft, bij afwezigheid van Ajax-trainer John van ‘t Schip, tekst en uitleg gegeven bij de opstelling van de Amsterdammers tegen USV Hercules. Zo heeft hij met Jorrel Hato en Gaston Avila een tactisch plan en denkt de coach dat Georges Mikautadze tot op het bot gemotiveerd is voor het bekerduel.

"Avila zal centraal en aan de binnenkant spelen", vertelt Valkanis tegenover ESPN over de verdediging van Ajax. "We willen dat Hato meer inschuift als middenvelder, zoals we eerder gedaan hebben met andere spelers. Het is een nieuwe rol voor Hato, maar wel iets wat we hem in de toekomst vaker willen zien doen." De aanvoerder van Ajax begint dus als linksback, Josip Sutalo en Tristan Gooijer complementeren de defensie.

Voor Mikautadze zit er dus weer een basisplaats in tegen Hercules. Een hele bewuste actie van Valkanis. "Hij is goed in kleine ruimtes en met de bal. Dit is een mogelijkheid voor hem om zich te laten zien. Hij was dichtbij een invalbeurt tijdens de laatste wedstrijd. We hebben met hem altijd gesproken over dit soort kansen. Ik denk dat hij uitkijkt naar de wedstrijd." Mikautadze begint als nummer tien achter de diepe spits Chuba Akpom.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!