Hercules-icoon Pieters kan stunt op Ajax niet geloven: 'Dit gaat de wereld over'

Hercules-icoon Pieters kan stunt op Ajax niet geloven: 'Dit gaat de wereld over'

21-12-2023 20:58 Laatste update: 21:06
67

Tim Pieters heeft zich donderdagavond onsterfelijk gemaakt bij de amateurclub USV Hercules. De buitenspeler maakte twee goals voor de derdedivisionist en was zo de grondlegger van de zege op Ajax. Na afloop kan hij het nog niet helemaal beseffen.

"Beter hadden we niet kunnen wensen", vertelt een nog altijd verbouwereerde Pieters tegenover ESPN. "Dit gaat wel de wereld over eerlijk gezegd. Het vierde niveau van Nederland en dan Ajax uitschakelen. Ik kan het nog niet helemaal geloven. In de rust zei de trainer: 'nu we er toch zijn laten we er dan voor gaan.' Ongekend is dit."

Pieters kreeg voor de camera’s van ESPN ook nog zijn goals te zien en zag ook het spandoek dat de fans voor hem hadden gemaakt. "Die eerste was makkelijk. Bij die tweede is het de eerste keer dat ik hem zo maak. Op deze manier, echt ongelofelijk. We hadden er afgelopen week op getraind. De assistent hamerde erop, dat als je een kans krijgt tegen Ajax dan moet je schieten. Pieters mist nooit, dat blijkt vandaag", grapt de aanvaller naar het spandoek van de fans.

Hercules moest afwijken van het eigen complex Voordorp naar de Galgenwaard van FC Utrecht, omdat daar betere faciliteiten zijn. Een domper, vond Pieters. "Het liefst had ik wel op Voordorp gespeeld. Dat geeft een grotere kans voor ons. Kleiner veld, ook een kutveld, dus dat geeft een grotere kans voor ons. Als je nu kijkt had ik misschien door moeten gaan bij Jong Utrecht. Ik had nog een deadline voor mijn studie morgen, maar die heb ik vanmiddag al afgerond. Dus ik kan van god los."