AC Milan voorkomt in absolute slotfase enorme blamage tegen hekkensluiter

22-12-2023 22:45
7

AC Milan heeft op bezoek bij laagvlieger Salernitana ternauwernood een grote blamage weten te voorkomen. Tijjani Reijnders speelde de hele wedstrijd bij de Milanezen, maar kon zijn ploeg niet aan een overwinning helpen.

Salernitana - AC Milan 2-2
AC Milan leek tegen hekkensluiter Salernitana een makkelijke avond tegemoet te gaan toen Fikayo Tomori na zeventien minuten voor de 0-1 tekende, maar niets bleek minder waar. Nog voor rust kwam de nummer twintig van de Serie A op gelijke hoogte via Federico Fazio. Na rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong door een doelpunt van Antonio Candreva. Doelman Mike Maignan ging daarbij niet vrijuit.

In de slotfase van de wedstrijd redde de ingevallen Luka Jovic een punt voor AC Milan. Op aangeven van mede-spits Olivier Giroud zette hij de 2-2 op het bord. Door het gelijkspel raakt Milan verder achterop bij koploper Juventus, dat met 41 punten bovenaan staat. Milan heeft er 33. De Oude Dame heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed.