Weghorst barstte in huilen uit: 'Ik heb veel water bij de wijn gedaan'

Weghorst barstte in huilen uit: 'Ik heb veel water bij de wijn gedaan'

24-12-2023 07:39 Laatste update: 07:42
65

Wout Weghorst was zijn emoties niet de baas toen hij te horen kreeg dat Manchester United de spits naar Engeland wilde halen. Maar voordat die transfer rond kwam, moest de 31-jarige aanvaller flink wat water bij de wijn doen. 

Weghorst lag al in bed toen hij door zijn zaakwaarnemer Simon Cziommer werd gebeld. "Wout, United wil je hebben", klonk het vanaf de andere kant van de lijn, waarna Weghorst zijn telefoon uit zijn handen liet vallen. "Ik barste in huilen uit", vertelt hij tegen De Telegraaf. Nadat hij zijn emoties onder controle had, vroeg hij Cziommer om de transfer zo snel mogelijk te realiseren. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

Wedden

Meer odds

De spits stonds destijds nog onder contract bij het Turkse Besiktas, dat zijn publiekslieveling niet wilde laten gaan. "De club kwam steeds met aanvullende financiële eisen. Op een gegeven moment zeiden ze in Manchester: we hebben nu duidelijkheid nodig, anders schakelen we door." Gelukkig voor Weghorst kwam de transfer toch rond, slechts een uur voordat hij met een privéjet van Istanbul naar Manchester vloog. 

"Ik noem geen bedragen, maar geloof me als ik zeg dat ik zelf heel veel water bij de wijn heb gedaan om deze transfer mogelijk te maken", schetst Weghorst, die geen moment spijt heeft gehad van zijn keuze. "Ik betrad voor het eerst in mijn leven dat magische stadion. Ik ging zitten en nam het gezang van de supporters in me op. Toen besefte ik: dit is nu mijn club. Natuurlijk droom je daar van, maar als het dan ook echt gebeurt..."

Voor United speelde Weghorst in totaal 31 wedstrijden. In die duels scoorde hij twee keer en gaf hij drie assists.