Mike Verweij: 'Ze moeten met een hogedrukspuit Ajax uitgespoten worden'

Mike Verweij: 'Ze moeten met een hogedrukspuit Ajax uitgespoten worden'

27-12-2023 11:20
66

De geloofwaardigheid van Michael van Praag en ook Louis van Gaal staat op het spel bij Ajax. Dat stelt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij, die oordeelt dat de kersverse voorzitter van de raad van commissarissen milder is geworden.

"Michael van Praag is op een leeftijd gekomen, waarop je milder wordt. Hij wil het liefst geen keiharde maatregelen nemen", zegt Verweij in Kick-off. "Het liefst bewaart hij de goede vrede, maar dat kan op sommige momenten niet. Zijn geloofwaardigheid staat op het spel, net als die van Van Gaal, de nieuwe bestuursraad en die van Leo van Wijk."

Wedden

Meer odds

"Is Van Praag een plucheplakker of een doorpakker?", vraagt de clubwatcher zich af. "Hij handhaaft Maurits Hendriks, die wordt uitgekotst binnen de organisatie. Er gaan elke dag mensen met buikpijn naar hun werk vanwege Hendriks. Hij is verantwoordelijk voor de aanstelling van Sven Mislintat en de hele club is in complete chaos terechtgekomen dankzij Hendriks en Mislintat."

Volgens Verweij moet Ajax schoon schip maken en zouden meerdere commissarissen moeten vertrekken. "Die hebben allemaal zitten slapen, ondanks dat er een vergoeding moest komen voor de commissarissen. Het enige dat ze moesten doen was controleren bij Mislintat. En dat hebben ze niet gedaan. Ze moeten met een hogedrukspuit Ajax uitgespoten worden. Deze mensen zijn een ramp voor de club", doelt hij op Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman. "Alleen Van Wijk, Van Praag en Blind kunnen blijven. De anderen moeten moven."

Ook voor Hendriks en Jan van Halst is geen toekomst in Amsterdam. "Van Halst heeft weliswaar bij Ajax gespeeld, maar heeft niet het Ajax-DNA. Dit zijn mensen die niks met Ajax hebben, maar carrièretijgers zijn. Ze hebben er een grote puinhoop van gemaakt." Als Van Praag niet ingrijpt, zegt dat volgens Verweij veel over de voorzitter. "Én indirect Louis van Gaal. Ze moeten niet weglopen voor hun verantwoordelijkheid, anders gaat hun geloofwaardigheid eraan."