Gimenez speelde bijna voor andere club in NL: 'Kwamen naar Mexico om te praten'

Gimenez speelde bijna voor andere club in NL: 'Kwamen naar Mexico om te praten'

28-12-2023 08:50 Laatste update: 10:03
198

Het had niet veel gescheeld, of Santiago Gimenez had niet voor Feyenoord maar voor PSV gespeeld. Dat vertelt de Mexicaanse spits in een interview met het Algemeen Dagblad

Feyenoord betaalde in de zomer van 2022 zo'n zes miljoen euro aan Cruz Azul voor de diensten van Gimenez. Met de kennis van nu is dat een koopje. De Mexicaan is niet meer weg te denken uit de basiself van Feyenoord en draait een fantastisch seizoen in Rotterdam. In 22 wedstrijden voor Feyenoord maakte hij achttien doelpunten en gaf hij vier assists. Maar ook uit Eindhoven was serieuze interesse in de spits. 

PSV meldde zich ook bij Cruz Azul, vertelt Gimenez. "John de Jong kwam naar Mexico om te praten over de stap naar de Eredivisie. Dat werd hem niet." De vader van Gimenez is blij dat zijn zoon uiteindelijk wel in de Eredivisie is beland. "Mijn favoriete voetballer ooit was de Braziliaan Ronaldo. Die ging als jonge speler naar Nederland, naar PSV, naar de Eredivisie. Dat was ontzettend slim. In Nederland kon hij wennen aan het voetbal in Europa, en vanuit daaruit de volgende stap zetten."

Cruz Azul stond niet te springen toen Feyenoord zich meldde voor de spits, vertelt de vader van Gimenez. "Maar Santi en ik wisten, dit is hét moment, dit is de juiste club." Uiteindelijk kwam de transfer toch van de grond. "Dennis te Kloese heeft echt geknokt om Santi naar Feyenoord te krijgen. Wij kenden hem omdat hij technisch directeur van de Mexicaanse voetbalbond is geweest. Hij wist dat dit een sterke combinatie kon worden. De club en speler."