Uitgekotste TD vindt rust: 'Hier noemt niemand mij een paardenlul'

Uitgekotste TD vindt rust: 'Hier noemt niemand mij een paardenlul'

28-12-2023 09:26
51

Technisch directeur Teun Jacobs verliet begin september Willem II na tegenvallende resultaten. Zijn periode in Tilburg ging gepaard met bedreigingen en verwensingen. Nu doet de 40-jarige voetbalman vrijwilligerswerk voor een kappersbedrijf.  

"Als ik dat potje gel verkeerd om in de doos doe, dan gaat niemand zeggen dat ik een paardenlul ben", vertelt Jacobs in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De voormalig technisch directeur van Willem II doet nu vrijwilligerswerk bij een leverancier voor kappersproducten. "Bij een zaak van een vriend." Elke maandag staat hij naar eigen zeggen met een pakbon in zijn hand de haarverf in te pakken. "Tegelijkertijd een beetje ouwehoeren, heerlijk joh. Geen gezeik ook."

Nadat Willem II vorig seizoen promotie naar de Eredivisie misliep, werd er met spandoeken en spreekkoren geroepen om het vertrek van Jacobs. Toen de Tilburgers onderuit gingen tegen NAC (1-4) ontsloeg Jacobs eerst trainer Reinier Robbemond en stapte daarna ook zelf op. "Er was zoveel negativiteit rondom Willem II. Ik had gewoon kunnen blijven zitten, maar ik vond dat ik mijn verantwoordelijkheid moest pakken, een stoere kerel moest zijn."

Jacobs is serieus aan het twijfelen of hij nog terug wil keren in de voetballerij. "Ik ben aan het nadenken of ik dit nog wel wil. Tachtig uur in de week werken en dan bij twee nederlagen uitgescholden worden. Het is ook geen gezonde baan. Kijk naar andere directeuren met gezondheidsklachten." De adrenaline die bij het vak komt kijken noemt Jacobs 'vet', maar de andere kant van het verhaal zijn de bedreigingen en verwensingen aan zijn adres. Hij zou zelfs een noodknop van de politie hebben gehad, al wil Jacobs daar 'niks over vertellen'.