Strootman en Genoa bezorgen koploper Inter matige afsluiter van 2023

29-12-2023 22:53 Laatste update: 23:26
10

Internazionale heeft 2023 niet winnend weten af te sluiten. Op bezoek bij het Genoa van Kevin Strootman bleef de koploper van Italië steken op 1-1.

Inter trad tegen Genoa aan zonder Denzel Dumfries, Davy Klaassen en Stefan de Vrij, die allen op de bank moesten beginnen. Bij Genoa was er een basisplaats voor Strootman. De eerste helft was weinig spectaculair, tot het aanbreken van de 42e minuut, toen voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic de score opende. De Oostenrijker kon binnenwerken nadat Nicolò Barella al de paal raakte.

De bezoekers uit Milaan slaagden er ondanks de treffer niet in om de rust te halen met een voorsprong. Nog voor het aanbreken van de theepauze maakte de thuisploeg alweer 1-1. Centrumverdediger Radu Drăgușin, die begeerd zou worden door Tottenham Hotspur, kwam hoog en knikte raak uit een hoekschop.

Na rust probeerde Inter nog een overwinning uit het vuur te slepen, maar de verdediging van Genoa hield stand. Ondanks de remise blijft de ploeg van Dumfries en co. nog wel koploper van de Serie A. Het gat met naaste achtervolger Juventus, dat wel één wedstrijd minder heeft gespeeld, bedraagt vijf punten.