Mourinho en gehavend AS Roma ontsnappen in Coppa Italia

3 januari - 23:46
13

AS Roma is in de achtste finale van de Coppa Italia ontsnapt tegen Cremonese. Roma wist uiteindelijk met 2-1 te winnen, maar wist pas laat in de wedstrijd via Romelu Lukaku op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk zorgde Paolo Dybala voor de grote opluchting bij Roma.

Roma moest gehavend beginnen aan de wedstrijd tegen Cremonese. Mourinho miste vooral in de verdediging een aantal basisklanten. In de 37e minuut wist Cremonese, dat uitkomt in de Serie B, op voorsprong te komen. Spits Frank Tsadjout handelde sneller dan de verdedigers van Roma en klopte uiteindelijk van dichtbij doelman Mile Svilar.

Mourinho greep na de eerste helft in bij Roma, de hoofdtrainer stuurde Dybala het veld in. Dit zorgde ervoor dat het aanvalsspel van Roma een versnelling omhoogging. De druk werd opgevoerd en uiteindelijk was het Lukaku die de ban brak in de 77e minuut. Dit gebeurde na een fraaie combinatie met Sardar Azmoun.

Het was Dybala die ervoor zorgde dat Roma er met de overwinning vandoor ging. Leonardo Spinazzola verdiende een penalty namens Roma en in de slotfase van de match nam Dybala zijn verantwoordelijkheid vanaf de stip. De volgende tegenstander in de Coppa Italia is Lazio in de kwartfinale. Rick Karsdorp begon in de basis bij Roma, maar ging na 74 minuten naar de kant.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!