'Ajax en Metz akkoord over Mikautadze: deal loopt ongewenste vertraging op'

'Ajax en Metz akkoord over Mikautadze: deal loopt ongewenste vertraging op'

4 januari - 13:59
99

Ajax en FC Metz zijn donderdag tot een akkoord gekomen over de deal rond Georges Mikautadze. Zo meldt L’Équipe. De spits wordt door de Fransen gehuurd met een optie tot koop, maar Metz baalt wel dat hij niet op tijd inzetbaar lijkt voor de volgende wedstrijd.

De deal heeft dus enige vertraging opgelopen. Metz wilde alles op alles zetten zodat Mikautadze aanstaande vrijdag in het bekerduel tegen Clermont Foot al inzetbaar zou zijn. Dat lijkt nu echter niet te lukken, omdat de afwikkeling door het latere akkoord wat meer tijd vergt. Mikautadze zou wel speelgerechtigd moeten zijn voor de volgende competitiewedstrijd van 14 januari tegen het Toulouse van Thijs Dallinga en Stijn Spierings.

Over de hoogte van de koopoptie van Mikautadze is nog onduidelijkheid. De Telegraaf kwam met een bedrag van vijftien miljoen euro. Voor Ajax een gunstige optie, omdat dit het meest in de buurt komt van de zestien miljoen die voor Mikautadze is neergeteld. L’Équipe meldde echter dat Ajax en Metz aan het onderhandelen waren over een bedrag van tien miljoen euro. Wat er in het akkoord staat is dus nog niet bekend.