Van 't Schip baalt van bekerdrama Ajax: 'Ook slecht voor de weken daarvoor'

Van 't Schip baalt van bekerdrama Ajax: 'Ook slecht voor de weken daarvoor'

5 januari - 10:39
63

John van 't Schip zoekt geen excuses voor de nederlaag van Ajax tegen Hercules. De trainer was zelf niet aanwezig bij de deceptie van de Amsterdammers en gaat op de website van de club in op de nederlaag tegen de amateurs in het bekertoernooi.

"Vanwege het tijdsverschil was het lastig en die wedstrijd heb ik gevolgd via livescore", vangt Van 't Schip aan. "Het is absoluut niet goed. De verklaring is duidelijk: we moeten daar winnen. En dan kun je gaan zoeken naar oorzaken, maar het is gebeurd en dat is absoluut niet goed." Zelf was de oefenmeester niet aanwezig, daar hij in Australië verbleef voor de bruiloft van zijn zoon.

"Ik heb het aangehaald in Spanje en gezegd dat het ook slecht is voor de weken daarvoor", vervolgt de voormalig buitenspeler. "We waren aan het opbouwen. We nemen het mee, maar hier moeten we weer een herstart maken. Daarin moeten we toewerken naar de tweede seizoenshelft van het seizoen. Go Ahead Eagles is direct een lastige tegenstander."

"Als deze groep niet volledig gefocust is, is elke wedstrijd lastig. Dat is het al, maar als spelers ook nog eens vijf of tien procent minder geven, verlies je of speel je gelijk", gaat Van 't Schip verder. "De wedstrijd tegen Hercules is daar een goed voorbeeld van."