Steijn baalt nog van mislopen Ajax-target: 'Iedereen wilde hem hebben'

Steijn baalt nog van mislopen Ajax-target: 'Iedereen wilde hem hebben'

8 januari - 08:50
79

Maurice Steijn betreurt het dat Nick Olij afgelopen zomer niet naar Ajax is gekomen. De vertrokken trainer blikt bij het RTL-programma Casa Di Beau Winterspecial terug op zijn roerige tijd in Amsterdam, die vooral gekenmerkt werd door een gebrouilleerde samenwerking met de eveneens vertrokken Sven Mislintat. 

Steijn vertelt in het programma dat hij in het kader van ervaring spelers als Hakim Ziyech en Nicolas Tagliafico naar voren schoof. Ook opperde hij Olij, met wie hij zowel bij NAC Breda als ook later bij Sparta Rotterdam samenwerkte. Dat pakte anders uit, want Mislintat shopte in Duitsland. "Er werd opeens ook een Duitse keeper gehaald (Ramaj, red.), maar ik wilde Olij. Iedereen wilde Olij. Niet alleen de scouting, maar ook de technische staf."

Vervolgens meldde Steijn zich daarmee bij Ramaj, die inmiddels is uitgegroeid tot vaste doelman van de Amsterdammers. "Ik heb dus ook aan Ramaj uitgelegd dat het niet aan hem ligt, maar dat ik graag een ander had gezien. Olij had de leeftijd die we misten, hij spreekt de taal en ik had eerder goed met hem samengewerkt", vertelt de oefenmeester. 

Al vrij snel merkte hij op dat de samenwerking niet soepel ging. "Wat ik vooral heb gemerkt bij vorige clubs, zoals bij VVV-Venlo of NAC Breda, is dat ik de samenwerking met boven miste. Aan het begin had ik nog wel het idee dat we het samen zouden doen, maar gaandeweg zag ik dat het toch anders liep."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!