El Ghazi beland op X in verhitte discussie met journalist Piers Morgan

El Ghazi beland op X in verhitte discussie met journalist Piers Morgan

12 januari - 19:21 Laatste update: 19:28
155

Anwar El Ghazi is op X in een verhitte discussie met journalist Piers Morgan beland. De twee worden het niet eens over de oorlog tussen Israël en Hamas.

Vrijdag stuurde Morgan een tweet de wereld in. Daarin reageerde hij verbaasd op het nieuws dat David Teeger, de joodse aanvoerder van het O19-cricketteam van Zuid-Afrika, zijn aanvoerdersband vanwege zijn achtergrond in zou moeten leveren. El Ghazi reageert kritisch op het bericht van Morgan. 'Hey Piers, goed dat je je ook uitspreekt over de morele lafheid bij het conflict tussen Israël en Gaza', schrijft de aanvaller.

'Ik moet jouw verontwaardigde post alleen gemist hebben, nadat ik door een Duitse club werd ontslagen omdat ik aandacht vroeg voor de moorden op onschuldige kinderen en weigerde te accepteren dat Israël daar niet verantwoordelijk voor mag worden gehouden. Of betekent mijn religie, dezelfde als die van de kinderen van Gaza, dat de levens van die kinderen er niet toe doen?'

Al snel volgt een reactie van Morgan, die ook begint met een cynische noot. 'Hey Anwar. Waarschijnlijk heb ik jouw post gemist, waarin je verontwaardigd reageert op wat Hamas op 7 oktober heeft gedaan.' Op die dag heeft Hamas een aanslag gepleegd, waar volgens Israël ook sprake was van groepsverkrachtingen. 'Jij bent ontslagen, omdat je de genocidale spreuk 'from the river to the sea, Palestine will be free' aanmoedigde.'

Het laatste woord is daarna aan El Ghazi, die zegt dat hij teleurgesteld is in de research die Morgan heeft gedaan. De Oranje-international schrijft dat de door Morgan genoemde uitspraak niet de oorzaak van zijn ontslag was. De Duitse rechtbank bepaalde ook dat die spreuk niet illegaal is. El Ghazi wijst ook naar zijn eerdere berichten, waarin hij zich uitspreekt tegen het vermoorden van alle onschuldige slachtoffers.