Vitesse en FC Utrecht blijven ondanks kansenregen steken op doelpuntloze remise

Vitesse en FC Utrecht blijven ondanks kansenregen steken op doelpuntloze remise

14 januari - 16:25
92

Vitesse en FC Utrecht hebben zondagmiddag in een wedstrijd met twee gezichten gelijkgespeeld. Zowel de Arnhemmers als de Domstedelingen kregen kansen volop, maar gescoord werd er niet in het Gelredome. Vitesse schiet weinig op met het puntje, en blijft voorlopig in de degradatiezone. 

Bij Utrecht was er een basisplaats voor Sam Lammers, die deze week op huurbasis overkwam van Rangers FC. Met de nieuwbakken aanwinst begon de ploeg van trainer Ron Jans goed. Zo dacht Nick Viergever even te scoren, maar een grabbelende Eloy Room wist dat te voorkomen. Even later waren ook Can Bozdogan en Lammers dicht bij de openingstreffer. Op slag van rust leek Victor Jensen dan echt de 0-1 te maken, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. 

Vitesse mocht zodoende van geluk spreken dat het met een 0-0 stand de kleedkamers opzocht. Na rust draaide het duel 180 graden om. De Arnhemmers begonnen vurig en rijgden de kansen aaneen. Million Manhoef probeerde Vasilis Barkas te verschalken, maar slaagde daar niet. Niet lang daarna kreeg Kacper Kozlowski een dot van een kans, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. 

Utrecht werd in de openingsfase van de tweede helft overrompeld door de thuisploeg, maar overleefde de kansenregen. Ook Marco van Ginkel liet, tot onvrede van trainer Edward Sturing, een grote kans liggen. Een kwartier voor tijd werd Utrecht weer eens gevaarlijk. Ramon Hendriks liet een bal lopen, maar zag Ole Romeny over het hoofd. Room was echter alert, en greep in. 

Bij Vitesse maakte Davy Pröpper na erg lang blessureleed weer zijn Eredivisie-rentree. Met de ervaren middenvelder in de gelederen slaagden de Arnhemmers niet meer in om te scoren: 0-0. Vitesse heeft nu twaalf punten, waarmee het de zeventiende plek bekleedt op de ranglijst. Utrecht heeft achttien punten en staat dertiende.