Frustraties bij Slot: 'Ze hoeven alleen maar naar onze zestien te kijken...'

Frustraties bij Slot: 'Ze hoeven alleen maar naar onze zestien te kijken...'

14 januari - 19:33 Laatste update: 19:42
215

Arne Slot doet geen moeite om zijn frustraties over het dure puntenverlies van Feyenoord tegen NEC (2-2) te verbergen. Na een overtuigende eerste helft, zag de trainer tot zijn verbijstering dat het toch weer misging.

"Wat mij het meest heeft geïrriteerd? Nou, wat mij bijna iedere keer irriteert", reageert Slot voor de camera van ESPN. "Ze hoeven maar naar onze zestien te kijken en ze hebben een goal. Ik chargeer het uiteraard een beetje, maar hoe is het in godsnaam mogelijk dat we twee tegengoals hebben?"

Feyenoord speelde een goede eerste helft en zat na goals van Javairô Dilrosun en Santiago Gimenez op rozen. "Dat is normaal, hè: we horen thuis tegen NEC ook ruim voor te staan. Over de eerste 45 minuten ben ik super tevreden, alleen valt er in de extra tijd via-via-via een goal, terwijl ze bijna niet in de buurt van onze zestien zijn geweest. En dan overdrijf ik volgens mij echt niet."

Na de aansluitingstreffer wist Slot al dat het een moeilijke tweede helft zou worden. "De tegenstander gaat na een héél moeilijke eerste helft met een goed gevoel de kleedkamer in. Dan probeer je vanaf de zijkant nog van alles met allerlei aanvallende wissels, maar ik kan geen spits inbrengen", verwijst hij naar Azië Cup-ganger Ayase Ueda.