Lijnders neemt twijfels weg: 'Henderson werd als 6 speler van het jaar'

Lijnders neemt twijfels weg: 'Henderson werd als 6 speler van het jaar'

19 januari - 08:28
102

Liverpool-assistent Pepijn Lijnders juicht de overstap van Jordan Henderson naar Ajax toe. De Nederlandse trainer werkte op Anfield jarenlang met de 33-jarige middenvelder samen en roemt de leidersrol die hij vertolkte.

"Hij was de aanvoerder, die dicht bij de spelers én dicht bij Jürgen en mij stond", begint Lijnders in gesprek met ESPN. "Hij zorgde ervoor dat problemen al waren opgelost voordat ze bij ons terechtkwamen. Spelers spraken vaak eerst met Hendo voordat ze naar Jürgen kwamen. Hij heeft heel veel teamgenoten in bescherming genomen, maar ook bij de les gehouden op momenten dat dit nodig was. Hij heeft het team altijd op sleeptouw genomen."

Binnen de lijnen is Henderson iemand 'die nooit stopt met lopen'. Lijnders heeft geen uitgesproken voorkeurspositie voor de 81-voudig Engels international. "Hij heeft voor ons belangrijke wedstrijden gespeeld op 6 en 8. Op 6 is hij in Engeland Speler van het Jaar geworden en op 8 won hij met ons alle grote prijzen. Hij kan beide posities hartstikke goed invullen. Het belangrijkste is dat hij zichzelf kan zijn. Hij moet weten wat er van hem verlangd wordt. Als hij die duidelijkheid heeft, dan kan hij veel coachen en het elftal neerzetten."

De assistent van Klopp verwacht veel van Henderson bij Ajax. "Ik heb er een goed gevoel bij en denk dat het een goede match kan worden. Hij heeft nog zo veel in zijn mars in de laatste jaren van zijn carrière." De middenvelder zorgt bovendien voor de broodnodige ervaring. "Het is een goede zet van Ajax én een goede zet van Jordan. Het is goed dat hij bij zo’n mooie club als Ajax één van de ervaren spelers kan worden."