Slot deelt complimenten uit aan Vitesse: 'Heel goed van hun trainer'

Slot deelt complimenten uit aan Vitesse: 'Heel goed van hun trainer'

21 januari - 18:00
21

Arne Slot deelt complimenten uit aan Edward Sturing en Justin Bijlow, na de overwinning van Feyenoord op Vitesse (1-2). De trainer van Feyenoord zag dat Sturing een goede ingreep deed bij Vitesse, terwijl Bijlow sterk keepte in Arnhem.

Bij ESPN vertelt Slot dat Feyenoord veel meer uit standaardsituaties kan halen. Op zaterdag zag de trainer van de Rotterdammers dat Arsenal een stuk effectiever omging met dode spelmomenten. "Wij doen onszelf zo verschrikkelijk erg te kort", zegt Slot daarover. "Ik ben wel ongelofelijk blij met ons laatste deel van de wedstrijd: we hebben op een lelijke manier de overwinning over de streep getrokken. Dat is ons dit seizoen nog niet altijd gelukt."

Wedden

Meer odds

Vervolgens vertelt de Feyenoord-coach over Bijlow, die goed speelde. "Hij straalde ook echt uit: er gaat bij mij vandaag geen bal in. Dat gebeurde uiteindelijk toch, maar ik hou sowieso enorm van keepers die hun achterhoede in de eindfase helpen, door op een paar van die hoge ballen uit te komen. Daar zijn we ook heel blij mee, dat Justin ook een uitstekende pot gekeept heeft."

Op de persconferentie steekt Slot ook nog de loftrompet over Sturing. "Heel goed van de trainer van de tegenstander, dat hij zag dat dit Vitesse niets zou brengen. Toen heeft hij één-tegen-één gespeeld, terwijl ze daarvoor alleen maar lange ballen speelden en gokten op de tweede bal. Na die ingreep konden we niet meer constant de vrije man aanspelen. Je hoopt dan dat iemand uit de versnelling nog wegkomt uit die één-tegen-één."