'Feyenoord mikt op late winterse transfer en werkt aan komst van Zwitserse back'

'Feyenoord mikt op late winterse transfer en werkt aan komst van Zwitserse back'

23 januari - 19:37 Laatste update: 20:52
100

Feyenoord heeft in laatste fase van de winterse transferwindow zijn oog laten valen op Kevin Mbabu. Dat meldt 1908 dinsdagavond. De Zwitserse rechtsback speelt momenteel op huurbasis voor het Duitse FC Augsburg. Een eerste toenadering vanuit Rotterdam heeft inmiddels plaatsgevonden.

De 28-jarige Mbabu staat nog tot medio 2025 onder contract bij Fulham, dat hem afgelopen zomer bij Augsburg stalde. 'De eerste inspanningen zijn in gang gezet', zo is te lezen. Feyenoord zal er nu uit moeten komen met zijn Premier League-werkgever, Augsburg én het entourage van de 22-voudig international van Zwitserland. 

De Rotterdammers onderzoeken de mogelijkheid om de verhuur van Mbabu vroegtijdig te beëindigen, om de rechtverleugelverdediger vervolgens zelf weer op huurbasis naar De Kuip te halen. In het meest waarschijnlijke scenario komt er dan ook een optie tot koop bij voor aankomende zomer. 

De ploeg van trainer Arne Sot haalde afgelopen zomer met Bart Nieuwkoop al een rechtsback, maar hij weet vooralsnog geen onuitwisbare indruk te maken. Tevens kan de club niet altijd beschikken over de ietwat blessuregevoelige Gernot Trauner. Eerder liet de huidige nummer twee van de Eredivisie zijn oog al vallen op Nottingham Forest-back Neco Williams, maar die transfer vond geen doorgang. 

Mbabu speelde dit seizoen twaalf Bundesliga-wedstrijden voor Augsburg. In het verleden kwam hij ook uit voor Servette FC, Newcastle United, Rangers FC, Young Boys en VfL Wolfsburg. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!