'Tegenvaller' Van 't Schip tegen Heracles, Bergwijn en Akpom twijfelgevallen

'Tegenvaller' Van 't Schip tegen Heracles, Bergwijn en Akpom twijfelgevallen

26 januari - 15:14
32

Steven Bergwijn is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Ajax-trainer John van 't Schip kan in het Erve Asito in elk geval nog niet beschikken over Josip Sutalo.

Waar Bergwijn mee kampt, is niet duidelijk. "Steven Bergwijn is een twijfelgeval", zegt Van 't Schip op de clubkanalen van Ajax. "Josip Sutalo gaat het nog niet redden, dat is wel een tegenvaller. Chuba Akpom was ziek en heeft heel de week niet kunnen trainen. In hoeverre hij een rol gaat hebben is ook nog twijfelachtig. Verder is Tristan Gooijer wel beschikbaar. Hij viel uit en had daar wat last van, maar heeft de afgelopen drie dagen meegetraind."

De langdurig afwezigen zijn op de weg terug, bevestigt Van 't Schip. "Branco van den Boomen is op de weg terug. Hij heeft laatst een scan gehad en die zag er goed uit. Hij kan dus zijn trainingsarbeid gaan opvoeren. Sivert Mannsverk traint sinds deze week weer met de groep mee. Hij is nog lang niet klaar om te spelen, maar wel mooi om te zien dat hij weer op het veld staat."

Gaston Ávila komt dit seizoen niet meer in actie. De Argentijnse verdediger liep een zware kruisbandblessure op. "We hopen dat hij straks zo goed en fit mogelijk weer op de velden verschijnt, maar het gaat een lange revalidatie worden voor hem."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!