'Ajax wil zomeraankoop alleen verhuren met verplichte optie tot koop'

'Ajax wil zomeraankoop alleen verhuren met verplichte optie tot koop'

26 januari - 18:12 Laatste update: 19:23
44

Ajax staat open voor een verhuur van Carlos Forbs, maar alleen als daarbij een verplichte optie tot koop wordt opgenomen. Ajax-watcher Mike Verweij stelt in Kick-off de podcast dat de aanvaller onder bepaalde voorwaarden kan vertrekken uit Amsterdam. 

In de podcast spreekt Verweij over de interesse in Forbs, die deze zomer overkwam van de jeugd van Manchester City. Onder meer Nottingham Forest zou naar de diensten van de Portugees hengelen, maar Verweij tempert die verwachtingen. "Er zijn zelfs vijf clubs voor Forbs, waarvan Nottingham Forest totaal nog niet serieus is. Ze zijn nog niet heel concreet. Ajax worstelt er toch wel mee."

"Ajax wil hem niet verhuren", vervolgt de Ajax-watcher. "Bij die vierde goal van RKC zie je dat zijn snelheid wel een wapen is. Ajax wil hem alleen huren als er een verplichte optie tot koop bij zit. Ze willen dat dus alleen als ze zeker weten dat hij er voor de hoofdprijs vandoor gaat in de zomer. Dat blijft wel iets verbluffends: iedereen ziet dat die spelers niet functioneren, maar Ajax gaat ook voor Forbs dat aankoopbedrag weer terugkrijgen", besluit Verweij. 

Forbs is een van de aankopen van Sven Mislintat die dit seizoen lastig aan de bak komt bij Ajax. De aanvaller kwam tot dusver tot ongeveer een derde van alle speelminuten in Amsterdam. Ajax betaalde deze zomer veertien miljoen euro voor Forbs. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!