PEC houdt het lang spannend, maar bezorgt Vitesse kopzorgen

PEC houdt het lang spannend, maar bezorgt Vitesse kopzorgen

26 januari - 21:58
162

PEC Zwolle heeft vrijdag een minimale overwinning geboekt op Vitesse. De ploeg van de door ziekte afwezige Johnny Jansen verzuimde het duel in het slot te gooien en moest daardoor nog even billenknijpen tegen de lange tijd machteloze hekkensluiter: 1-0.

PEC nam voor eigen publiek al snel het initiatief en opende na ruim een kwartier de score. Eliano Reijnders kon makkelijk door de defensie van Vitesse lopen en passeerde Eloy Room. De spelers van de thuisploeg wisten elkaar een stuk makkelijker te vinden dan die van de Arnhemmers. Daar moest tot overmaat van ramp ook Melle Meulensteen per brancard van het veld. Hij liep een hoofdblessure op na een botsing met Lennart Thy.

Na 36 minuten kreeg Reijnders een grote kans om zijn tweede te maken, maar ditmaal had hij te veel tijd nodig. Aan de andere kant lieten de bezoekers vervolgens eindelijk van zich spreken. Andy Visser kopte net naast. Het was een spaarzame opleving van Vitesse, want verder kreeg PEC alle ruimte. Bram van Polen schoot net naast en Davy van den Berg zette Room ook tot twee keer toe aan het werk.

Het stond halverwege desondanks 'slechts' 1-0. Ook in de tweede helft slaagde PEC er maar niet in om de 2-0 te maken, mede doordat Room goed redde op een inzet van Namli. Een kopbal van Sam Kersten ging net voorlangs. Nadat Vitesse ook Mathijs Tielemans met een hoofdblessure het veld zag verlaten, begon het door de stand toch aan een slotoffensief te denken. De ploeg van Edward Sturing werd iets dreigender en toonde zich iets vaker in de zestien van PEC. 

Doelman Jasper Schendelaar van de Zwollenaren was bij de les, maar de onrust nam wel toe. Het slotoffensiefje van Vitesse werd desondanks overleefd. PEC klimt daardoor naar de voorlopig negende plaats. Vitesse blijft de hekkensluiter en ziet de zorgen voorlopig niet minder worden.