'NEC ontvangt bod: steunpilaar Mattsson kan de Champions League in'

'NEC ontvangt bod: steunpilaar Mattsson kan de Champions League in'

27 januari - 08:45
37

NEC moet in de laatste dagen van de winterse transferperiode nog vrezen voor een vertrek van Magnus Mattsson. FC Kopenhagen heeft een bod uitgebracht op de 24-jarige steunpilaar van de Nijmegenaren, meldt de Gelderlander.

Hoeveel de Deense topclub wil betalen voor Mattsson, is niet bekend. Ook is nog onduidelijk hoe NEC op het voorstel heeft gereageerd. Volgens de regionale krant staat Mattsson zelf niet onwelwillend tegenover de stap. De aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract in De Goffert, maar de club heeft een optie om de verbintenis automatisch met één jaar te verlengen.

Mocht Mattsson de stap naar Kopenhagen maken, dan kan hij straks tegenover Manchester City staan in de achtste finale van de Champions League. De Denen, die onlangs al bot vingen bij Nick Olij, eindigden in de groepsfase verrassend als tweede, achter Bayern München en voor Galatasaray en Manchester United.

Mattsson is bij NEC uitgegroeid tot steunpilaar. De Deen scoorde dit seizoen al twaalf keer en gaf vijf assists in 21 officiële duels. Zijn vertrek zou een sportieve aderlating zijn. De ploeg van coach Rogier Meijer staat momenteel zevende in de Eredivisie en ligt op koers voor de play-offs om Europees voetbal.

NEC pikte Mattsson in de zomer van 2021 voor enkele tonnen op bij Silkeborg IF. Hij zou na Elayis Tavsan, Alexis Tibidi en Selim Can Sönmez de vierde speler worden die deze winter vertrekt. Daartegenover staat de komst van Tjaronn Chery en Yvandro Borges Sanches.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!