Berghuis baalt van veelbesproken interview en reageert: 'Ik bedoelde het nederig'

Berghuis baalt van veelbesproken interview en reageert: 'Ik bedoelde het nederig'

27 januari - 23:25
121

Steven Berghuis komt terug op zijn interview van een week terug, die een hoop stof deed opwaaien. De Ajax-spelmaker zei dat hij en Steven Bergwijn 'meer gekoesterd' moeten worden. Berghuis heeft spijt van die woordkeuze.

Berghuis verklaarde vorige week dat de komst van Jordan Henderson positief voor Ajax is. "Iedereen kijkt veel naar mij en Bergwijn. Ik denk onterecht. Als je twee van de beste spelers in de Eredivisie hebt, dan moet je ze eerder koesteren dan andersom", zei hij toen, refererend aan de kritiek die het tweetal krijgt. Onder meer Kenneth Perez haalde naar aanleiding van het interview uit naar Berghuis.

Wedden

Meer odds

"Ik heb wel een stukje gelezen. Ik ben niet helemaal blij met mijn interview", reageert Berghuis zaterdagavond na de zege op Heracles Almelo (2-4) tegenover ESPN. "Het woord 'koesteren' dat ik gebruik... Ik bedoelde het goed en nederig. De vraag ging over Henderson en leiderschap, dat dat ons ook zou kunnen versterken." Berghuis is van mening dat de nuance ontbreekt.

Hij springt op de bres voor Bergwijn. "Stevie heeft in anderhalf jaar met tien linksbacks gespeeld bij Ajax. Als je dan allerlei dingen leest, wil je hem in bescherming nemen. Maar ik was niet blij met mijn woordkeus, met 'koesteren'. Ik had het gevoel dat het werd opgepakt als: wij zijn voorin, wij hoeven niets te doen, achterin moeten ze het oplossen. Zo bedoelde ik het niet. We moeten het met z'n allen doen, zo heb ik het niet bedoeld."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!