Van 't Schip: 'Hij is belangrijk en zorgt voor sfeer, ontwikkelt zich geweldig'

Van 't Schip: 'Hij is belangrijk en zorgt voor sfeer, ontwikkelt zich geweldig'

28 januari - 07:15
53

John van 't Schip zag meerdere uitblinkers bij Ajax in het Eredivisie-duel met Heracles Almelo. Hij prijst Tristan Gooijer, Kristian Hlynsson en Brian Brobbey in het bijzonder. Tegelijk constateert de trainer van de Amsterdammers dat zijn jonge ploeg ook in het Erve Asito weer kwetsbaar oogde.

ESPN-presentatrice Hélène Hendriks wijst naar de vleugelverdedigers Ar'Jany Martha en Tristan Gooijer en stelt dat Ajax daar 'wel wat nodig heeft'. "Niet alleen zij zijn jeugdig. Het was vandaag nog jonger met Carlos Forbs voor Steven Bergwijn. Het is licht, we zijn kwetsbaar. Martha is ook een gemaakte back. Hij heeft nog wel moeite, dat kan je hem niet kwalijk nemen", reageert Van 't Schip.

"Daarentegen vind ik dat Gooijer het vorige week en vandaag goed heeft gedaan. Natuurlijk zijn er altijd wel momentjes, maar hij staat goed en is rustig aan de bal", gaat de oefenmeester verder. "Het is alleen het geheel dat op dit moment gewoon kwetsbaar is. Gelukkig scoren we meer dan dat we er tegen krijgen, maar dat moet wel anders. Als je volgende week zo speelt, dan ga je het natuurlijk niet redden", doelt hij op de topper tegen PSV.

Van 't Schip wijst na de 4-2 zege echter ook naar de positieve punten. "Er was in de tweede helft een fase waarin we goed voetbal speelden. Ik zag goede goals van Brian Brobbey en Steven Berghuis en later ook nog een bekeken doelpunt van Kleine Kristian (Hlynsson red.). Vorige week deed hij het met rechts, nu met links. Hij speelde ook een hele goede wedstrijd, het is een slimme speler en speelt goed tussen de linies. Hij vormt een goed koppel met Berghuis, en ook met Gooijer."

Van 't Schip deelt ook complimenten uit aan Brobbey, die twee keer scoorde. "Brobbey laat het elke keer weer zien. Het is een mooie gozer, hij is belangrijk voor het team, zorgt voor een goede sfeer en maakt belangrijke goals. Hij ontwikkelt zich geweldig."